Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a Gumiplast Kft-nél

Kedvezményezett neve: GUMIPLAST Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A támogatott projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a Gumiplast Kft-nél

A pályázat azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00439

A szerződött támogatás összege: 34 131 886,- Ft

A támogatás mértéke: 30 %

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.07.16

 

A projekt keretében egy 944,26 m2 csarnok került kialakításra. A gumikeverék gyártó üzemcsarnokba gumiipari technológia került telepítésre. Az épület földszintjén a gyártáshoz szorosan kapcsolódó üzemi és szociálisfunkciók kerültek kialakításra, míg az épület emeleti szintjén a vezetői – üzemvezetői helységek - funkciók kaptak helyet. A csarnok elegendő helyet biztosított az új hűtősor elhelyezésére, az előállított termékek tárolására, a laboratórium, valamint a tanműhely kialakítására.

 

A fejlesztés alábbi lépései valósultak meg:

- építési tevékenység megkezdése, munkaterület átadása

- könnyűszerkezetes csarnok kialakítása

- épületgépészeti munkálatok, alap infrastruktúra kialakítása

- megújuló energia alkalmazása (pelletkazán)

- műszaki átadás

- használatba vételi engedély megszerzése

- eszközbeszerzés

- kötelező nyilvánosság biztosítása

 

Beszerzésre került egy nagyobb kapacitású hűtősor, mely jobban beilleszkedik a jelenlegi gyártósorunkba, lehetővé vált vevőink pontosabb kiszolgálása a jobb tervezhetőség miatt, csökkent a selejtgyártásunk, lehetőség nyílt modern feldolgozógépek kiszolgálására. A gépsor méretében is hosszabbá vált, hűtőteljesítménye is nagyobb, több ventillátorral, illetve egy automata lecsomagoló berendezéssel a végén, amely segíti a dolgozók pontosabb, esztétikusabb, gyorsabb csomagolási tevékenységét. Ezáltal a dolgozó munkavégzése is kiegyensúlyozottabbá vált, több lehetősége van a technológia megfelelő működésének biztosítására és a minőség ellenőrzés elősegítésére. Kapacitásunk nagymértékben növekedett, aminek köszönhetően alvállalkozók igénybe vétele helyett a saját humánerőforrás hatékonyabb kihasználására nyílt lehetőségünk.

Beszerelésre került egy pellet tüzelésű kazán a fűtés biztosítására. A megújuló energia hasznosításával csökkent a fosszilis energiafelhasználás, ami elősegíti a fenntartható fejlődés biztosítását, és csökkenti cégünk ökológiai lábnyomát, továbbá a költséghatékony működést egyaránt hivatott szolgálni.

Megvalósult a fejlesztés célja: a termékkör diverzifikációja, szolgáltatásaink kibővítése, így képessé váltunk egyedi igények kielégítésére, nagyobb volumen és magasabb színvonal előállítására, speciális vevői igények kielégítésére, így a vevőkör bővítésére.